У Криму понад 28 тисяч українців призвали до лав російської армії

Мілітаризація триває ще з початку окупації півострова
У Криму понад 28 тисяч українців призвали до лав російської армії
Бойовики на Донбасі
26 Січня 2021, 14:01
читать на русском

Понад 28 тисяч українських громадян окупанти призвали до лав російської армії з початку окупації півострова. За ухилення від строкової служби на окупованих територіях ворог відкрив понад 160 кримінальних справ.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час зустрічі з державною секретаркою Міністерства закордонних справ Словаччини Інгрід Броцковою.

Джапарова розповіла про ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, про погіршення ситуації з правами людини та мілітаризацію українців на півострові, яка триває ще з початку окупації. Такі дії Росії ставлять під загрозу безпеку Чорноморсько-Азовського регіону.

Понад 28 тисяч українських громадян були призвані до лав російської армії з початку окупації півострова, понад 160 кримінальних справ було відкрито окупаційною владою за ухилення від строкової служби, - зазначила вона.

Читайте також

Перша заступниця також наголосила на примусовій зміні демографічного складу населення Криму, нагадала про інші злочини російської окупаційної адміністрації на півострові: придушення релігійних свобод та свободи слова, утиски нацменшин, політично вмотивовані переслідування, насильницькі зникнення, мілітаризацію навчання та незаконну приватизацію української державної власності в Криму.

Броцкова зазначила, що Україна є важливим сусідом Словаччини, яка підтримує її європейські та євроатлантичні прагнення і не визнає порушення її територіальної цілісності.

Нагадаємо, що російська влада вимагає від окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО постійно нарощувати обсяги видачі паспортів Росії.

1