У Лондоні журналісти відшукали олігарха Фукса та розшукуваного НАБУ юриста Довбенка

Обоє отримали в Україні підозри за різними статтями
Головне
У Лондоні журналісти відшукали олігарха Фукса та розшукуваного НАБУ юриста Довбенка
Павло Фукс (Фото: УП)
27 Вересня 2023, 13:30
читать на русском

Журналістам у Лондоні вдалося поспілкуватися із підсанкційним олігархом Павлом Фуксом і юристом Андрієм Довбенком, який перебуває в Україні у розшуку.

Про це йдеться у розслідуванні "Української правди" "Батальйон "Лондон"

Так олігарх Фукс зокрема сказав, що планує повернутися до України після закінчення війни, оскільки тоді "відкриється вікно можливостей" для ведення бізнесу. За його словами, він має у Британії посвідку на проживання з 2017 року.

Фукс розповів, що за півтора року не бачився у Лондоні з жодними українськими політиками, чи бізнесменами. Щодо підозри СБУ і ОГП від 2023 року він сказав, що "йому закидають, що він російський громадянин". Також Фукс розповів, що не займається бізнесом в Британії, а дбає про сім’ю і виховує дітей.

Юрист Довбенко під час зустрічі із журналістом не підтвердив і не спростував інформацію, що оформляє у Британії політичний притулок. Він сказав, що поки повертатися в Україну не планує і "пропрацьовує стратегію захисту".

"Я думаю, що вони не розібралися, думаю, вони помиляються. Я зовсім не причетний до цих дій, в яких мене звинувачують", - сказав Довбенко.

Також Довбенко додав, що слідство нібито не може його знайти, хоча він повідомив слідству свою адресу проживання у Лондоні. Юрист вважає, що слідство імітує, що не може його знайти.

Нагадаємо, у січні 2023 року у справі щодо махінацій з арештованим майном НАБУ оголосила в розшук організатора злочинної групи юриста Андрія Довбенка.

НАБУ і САП здобули докази того, що викрита в 2022 році розтрата майна, переданого АРМА, здійснена організованою злочинною групою у складі чотирьох осіб. 29 грудня її організатору, власнику низки юридичних компаній Довбенку, заочно повідомили про підозру.

У червні 2023 року видання The Guardian писало, що олігарх Павло Фукс, який заробив статки в Росії і перебуває під українськими санкціями, має посвідку на проживання у Великій Британії після отримання спеціальної візи для багатих у 2012 році.

16 травня СБУ і ОГП повідомили про оголошення підозри підсанкційному олігарху Павлу Фуксу і топменеджменту його компаній, які проводили мільярдні фінансові махінації. Тоді Фукс назвав наклепом підозру від СБУ та Офісу генпрокурора.

Читайте також

1