У Луганській області вигоріло понад 20 тис. га території

Рятувальники ліквідували вісім осередків займання на Луганщині
У Луганській області вигоріло понад 20 тис. га території
Пожежі в Луганській області (фото: ДСНС)
5 Жовтня 2020, 22:29
читать на русском

Станом на 20:00 5 жовтня в Луганській області вдалося ліквідувати вісім осередків займання, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га.

Читайте також

Станом на 20 год. 5 жовтня з 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності 8 осередків ліквідовано, 2 осередки локалізовано. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 20 тис. га. Залучено важку інженерну техніку ЗСУ та пожежний потяг. Авіацією ДСНС протягом 5 жовтня на території Луганської області здійснено 60 скидів (246 тон води). З початку гасіння пожеж 551 скид (1 тис. 832 тони води). Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб, - зазначають у ДСНС.

Рятувальники повідомляють, що під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб, з яких: 3 особи загинуло внаслідок отруєння продуктами горіння, 1 особа – від отриманих опіків, 3 особи – внаслідок серцевих нападів, 4 особи - причина загибелі встановлюється. Постраждало 19 осіб (у тому числі 3 співробітника ДСНС).

Читайте також

Нагадаємо, на території Луганської області продовжується гасіння пожеж, які виникли 30 вересня.

Внаслідок масштабних пожеж у Луганській області загинуло 11 людей. 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що пожежі мають ознаки підпалів. Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що люди, які повністю втратили житло унаслідок пожеж у Луганській області, отримають 300 тисяч гривень компенсації, а на капітальний ремонт у частково зруйнованих будинках держава виділить 50 тисяч грн.