У Львові можуть закрити дитсадки та обмежити роботу громадського транспорту через COVID

Динаміка з захворюванням на COVID-19 у місті зростає
У Львові можуть закрити дитсадки та обмежити роботу громадського транспорту через COVID
Транспорт під час карантину (фото: УНІАН)
29 Березня 2021, 12:49
читать на русском

У Львові планують обмежити роботу громадського транспорту та закрити дитячі садки через збільшення кількості госпіталізованих до міських лікарень. Послаблення карантину у місті не буде.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового) під час ранкового етеру на радіо "Люкс FM" 29 березня.

За його словами, у місті з 1300 ліжок, призначених для хворих на коронавірус, зараз зайнято 1000. Наразі міська влада збільшує цей резерв до 2000 таких ліжкомісць, оскільки прогнозувала таку ситуацію. Попри локдаун кожного дня все більше нових, складних пацієнтів поступає до лікарень, а динаміка не спадає.

Наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі будемо обговорювати питання посилення карантину… Якщо кожного дня буде поступати по 50−70 нових хворих, то ситуація буде дуже критичною. Якщо нічого не зміниться, то може бути загальноукраїнських локдаун, - зазначив мер.

Садовий повідомив, що розглядається питання про закриття дитячих садочків та обмеження курсування громадського транспорту.

Це дуже непрості рішення, тому ми до останнього думаємо, як виходити із критичної ситуації, - сказав він.

Читайте також

Наразі громадський транспорт у місті працює у звичайному режимі з дотриманням певних карантинних обмежень. Зокрема, перевезення пасажирів на сидячих місцях та у захисних масках. Але водії не завжди слідкують за дотриманням цього та допускають скупчення людей у салонах автобусів, трамваїв і тролейбусів.


Контекст. 29 березня Міністерство охорони здоров'я оновило список карантинних зон в Україні. Львівська область - "червона".

У Львові від 19 березня запровадили посиленні карантинні заходи через погіршення ситуації з коронавірусом. Карантин діятиме до 28 березня.

Читайте наш матеріалСитуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун

1