У лютому семеро нардепів жодного разу не голосували в Раді

23 народні обранці пропустили понад 90% голосувань
Важливо
У лютому семеро нардепів жодного разу не голосували в Раді
Верховна Рада (фото: УНІАН)
1 Березня 2021, 22:00
читать на русском

В лютому семеро депутатів Верховної Ради не голосували жодного разу, 23 - пропустили 90% голосувань.

Про це повідомляє пресслужба Комітету виборців України на своїй сторінці у Фейсбуці.

За інформацією КВУ, семеро із 23 депутатів не проголосували жодного разу. Це - Тарас Козак (досьє Тараса Козака) і Вадим Столар ("ОПЗЖ"), Олександр Скічко (досьє Олександра Скічка) ("Слуга Народу"), Ігор Колихаєв та Степан Івахів ("За майбутнє"), Олесь Довгий (позафракційний), Наталія Піпа ("Голос").

Сергій Льовочкін ("ОПЗЖ") взяв участь в 0,28% голосувань, Галина Третьякова ("Слуга Народу") взяла участь в 0,85% голосувань, Ренат Кузьмін ("ОПЗЖ") – 1,1% голосувань, Федір Христенко ("ОПЗЖ") – 1,7% голосувань, Юрій Солод ("ОПЗЖ") – 1,7% голосувань.

Йдеться як про депутатів, які загалом були відсутні на засіданнях Ради в лютому, так і про тих депутатів, які були присутні в Раді, однак участі в голосуваннях не брали, – пояснили у КВУ.

Найнижчі показники голосувань загалом зафіксовані в депутатів ОПЗЖ, які в середньому взяли участь в 47% голосувань Ради за місяць. Депутати групи "За майбутнє" взяли участь в 60% голосувань, "Батьківщини" - 70%, "Голосу" - 76%, "Довіри" - 78%. Найактивніше голосували депутати фракцій "Слуга народу" - 88% та "Європейська солідарність" - 81%.

Читайте також

У 100% голосувань ВР взяли участь лише 17 із 422 народних депутатів. Це  Сергій Штепа, Юрій Здебський, Максим Павлюк, Михайло Лаба, Володимир Захарченко, Володимир Гевко, Максим Дирдін, Дмитро Любота, Володимир Воронов, Олександр Бакумов, Андрій Задорожний, Олексій Кузнєцов, Мар’яна Безугла, Андрій Клочко, Микола Стефанчук, Владлен Неклюдов (усі - СН), Сергій Вельможний ("Довіра"),

Також у Комітеті підрахували, що загалом за місяць відбулося 352 голосування під час яких було ухвалено 96 законодавчих актів.

Нагадаємо, що Комітет виборців України визначив народних депутатів, які найчастіше виступали в парламенті упродовж 2020 року.