У Маріуполі щодня по 10-15 людей звертаються до медиків з симптомами холери чи дизентерії

В окупованому росіянами Маріуполі критична ситуація із медициною
У Маріуполі щодня по 10-15 людей звертаються до медиків з симптомами холери чи дизентерії
Житель окупованого Маріуполя / Скрін з відео
17 Червня 2022, 11:49
читать на русском

Джерела з кола колаборантів повідомляють про щоденні звернення 10-15 людей з симптомами холери чи дизентерії (діарея, блювання, головний біль).

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, реагентів для тестування немає – все вивезли окупанти. Антибіотиків теж немає. Людей просто відправляють додому.

Окупанти обмежили спілкування с маріупольцями по лікарнях. В лікарні №2, де на стаціонарі російські військові, від позавчора вони не відвідують спільну столову. Все окреме, - зазначив Андрющенко.

Крім цього, на Лівобережжі 16 червня помічено кортеж Міжнародного Червоного Хреста, який привіз чотири фури гуманітарної допомоги. Самі окупанти нічого не роблять, навіть не введено заборону на продаж живої риби, як одного з найбільших ризиків захворювання.

Однак, не холерою одною. Новий виклик! Інсулін для хворих цукровим діабетом низької якості та в недостатньому обсязі. Джерела кажуть про раптове зростання ампутацій кінцівок у хворих на цукровий діабет останній тиждень. Щодня не менш двох операцій, - наголосив радник мера.

Нагадаємо, що у зруйнованому та окупованому Маріуполі зафіксували перші поодинокі випадки холери та дизентерії, вважає Петро Андрющенко. Місто потрапило у першу фазу епідемії.

Своєю чергою Всесвітня організація охорони здоров'я спростовує інформацію про спалах холери в Маріуполі.

Читайте також