У Мін'юсті показали, як утримують російських військовополонених - фото

Створено табір, де полонені можуть вільно пересуватися
У Мін'юсті показали, як утримують російських військовополонених - фото
Малюська у в’язниці Фото: https://t.me/minjustofficial
21 Червня 2022, 13:30
читать на русском

Україна створила спеціальний табір для утримання російських військовополонених.

Міністр юстиції Денис Малюська перевірив умови, в яких утримуються російські солдати.

За його словами, в установах Державної кримінально-виконавчої служби України для тримання військовополонених утворено 51 дільницю, які розташовані майже в кожному регіоні України, та 1 табір, розташований на заході держави.

Табір для військовополонених охороняється, втім по його території утримувані особи можуть вільно пересуватися. Для військовополонених створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення. Важливо, що утримувані тут особи працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства, - сказав міністр (досьє Малюськи).

Міністр розповів, що у дільницяхе, утворених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, військовополонені тримаються в окремих приміщеннях у виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівня безпеки, а також у СІЗО, ізольовано від інших засуджених та осіб, взятих під варту.

За його словами, умови тримання як у таборі, так і у дільницях для тримання військовополонених, правила поводження з цими особами відповідають їх статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права.

Адже ми, зокрема і у питанні поводження з військовополоненими, не можемо поводити себе як варвари. Тому що ми – країна цивілізована, ми – частина європейської спільноти, - додав він.

Нагадаємо, в Україні створено табір для тримання під вартою російських військовополонених, яких не планують обмінювати найближчим часом. Вартість утримання одного полоненого російського солдата Україні обходиться у три тисячі гривень на місяць. 

1