МОЗ передбачає спалах коронавірусу після новорічних свят

У відомстві закликали українців одягати маски та дотримуватися дистанції
МОЗ передбачає спалах коронавірусу після новорічних свят
Новорічно-різдвяні свята (фото: Pexels)
16 Грудня 2020, 10:53
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я передбачають можливий спалах COVID-19 після новорічно-різдвяних свят. Українців просять дотримуватися заходів безпеки, щоб уберегтися від захворювання на коронавірус.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у середу, 16 грудня.

Степанов (досьє Максима Степанова) повідомив, що наразі міністерство готується до розвитку різних сценаріїв, пов'язаних із розповсюдженням коронавірусу.

Ми з великою тривогою дивимося на всі святкові дні, щоб у нас не сталося спалаху після святкування новорічних свят, - сказав міністр.

Очільник МОЗ звернувся з проханням до українців щодо дотримання всіх заходів, зокрема одягати захисну маску, зберігати соціальну дистанцію та уникати масового скупчення людей.

Читайте також

За його словами, зараз триває робота по зміцненню медичної системи в Україні. Станом на 16 грудня в країні під'єднані вже понад 34 тисяч лікарняних ліжок до кисню.

Нагадаємо, що станом на 16 грудня в Україні зафіксували 10 622 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 501 дитина та 579 медпрацівників.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що, якщо не вводити жорсткий карантин у січні, то локдаун доведеться вводити в лютому.

Більше читайте у нашому матеріалі: Епідеміолог, економіст та політолог - про введення післяноворічного локдауну

1