У МОЗ повідомили, чи зможуть українці отримати COVID-щеплення без запису на вакцинацію

Відсутність запису не є обмеженням для отримання щеплення проти коронавірусу
У МОЗ повідомили, чи зможуть українці отримати COVID-щеплення без запису на вакцинацію
Вакцина Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців
29 Березня 2021, 13:32
читать на русском

Українці, які не записалися на вакцинацію проти коронавірусу, зможуть отримати щеплення, коли настане їхня черга. Це відбувається згідно з етапами вакцинації населення в Україні. Втім, у Міністерстві охорони здоров'я рекомендують записатися до листа очікування.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Ярослав Кучер під час брифінгу у понеділок, 29 березня.

За його словами, відсутність запису не є обмеженням для отримання COVID-щеплення.

Якщо ви не записалися (на вакцинацію ред.), чи провакцинують вас, коли підійде ваша черга, і чи треба буде вам робити додаткові дії? Відповідаю - ні, - зазначив він.

Кучер радив записатися до листа очікування, щоб пришвидшити процес вакцинації. Це й для того, щоб було запланувати та зв'язатися з людиною, коли настане відповідний етап.

Читайте також


Контекст. Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

Від 22 до 28 березня 2021 року в Україні щеплення проти коронавірусу отримали 87 440 осіб. Від початку кампанії щеплено - 198 465 людей.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

1