У МОЗ повідомили, на які вакцини від коронавірусу чекати українцям

У лютому МОЗ отримає перші 117 тисяч вакцин від COVID-19 компанії Pfizer
У МОЗ повідомили, на які вакцини від коронавірусу чекати українцям
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
1 Лютого 2021, 14:27
читать на русском

Україна увійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 вже у першій хвилі розподілу.

Для початку вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцини від компанії Pfizer, - про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко.

За його словами, у першу хвилю вакцинації в лютому українці щеплюватимуться вакцинами провідного виробника Pfizer.

У лютому МОЗ отримає перші 117 тисяч вакцин від COVID-19 компанії Pfizer і своєчасно розпочне національну кампанію з вакцинації, сказав Іващенко.

Читайте також

Наразі в списку вакцин GAVI COVAX, які будуть надаватись, - Pfizer, AstraZeneca, Novavax, Moderna та Curevac. З квітня COVAX очікує на збільшення об’ємів вакцини і МОЗ України також висловлює зацікавленість у продовженні даного партнерства, - зазначив заступник міністра.

За його словами, аби закупка і постачання вакцини були своєчасними, Україна підпише з компанією Pfizer додатковий пакет документації щодо систем безпеки (ліцензія на імпорт) і відповідальності на основі українського та міжнародного законодавства.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України (досьє Максима Степанова читайте тут) заявив, що наступне постачання вакцини у рамках ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час другого постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Президент України (досьє Володимира Зеленського читайте тут) розповів, що для вакцинації своїх громадян від коронавірусу Україна отримає залишки вакцин від країн Євросоюзу.