У МОЗ повідомили, що ситуація з поширенням COVID-19 значно погіршується

В Україні зросла смертність серед "ковідних" хворих
У МОЗ повідомили, що ситуація з поширенням COVID-19 значно погіршується
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
23 Березня 2021, 13:22
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні ситуація з поширенням коронавірусу погіршується, а країну чекає ще "дуже важкий період".

Про це міністр повідомив під час брифінгу у вівторок, 23 березня.

В Україні зросла кількість летальних випадків: минулого тижня померли 1 665 людей, що більш як на 300 перевищує показник позаминулого тижня.

Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений такий антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула 300, саме стільки людей пішли з життя через COVID-19 за одну добу, - зазначив він.

Степанов (досьє Максима Степанова) розповів, що за минулий тиждень значно зросла кількість нових випадків хвороби. У Міністерстві охорони здоров'я позаминулого тижня зафіксували 60 тис. 748 випадків, а минулого - захворіли вже 86 тис. 708. Тобто за один тиждень на коронавірус захворіли на 26 тисяч більше людей.

За його словами, також спостерігається збільшення кількості людей, які перебувають у лікарнях. Станом на ранок 22 березня у лікарнях перебувало 36,6 тис. людей із COVID-19 або з підозрою на нього. Усі ці люди потребують лікування в умовах стаціонару.

Читайте також

Як повідомив міністр, позаминулого тижня протестувались на коронавірус 395 тисяч людей, а минулого - 531 тисяча. Тестування проводились методом ПЛР та тестами на антиген.

Степанов зазначив, що середня заповненість ліжок із підведеним киснем становить в цілому по країні 55%, але в деяких регіонах ситуація із завантаженістю ліжко-місць викликає велике занепокоєння. Понад 70% ліжок із киснем заповнені у Києві, також напружена ситуація з госпіталізацією у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій і Миколаївській областях.


Контекст. В Європу вже прийшла третя хвиля пандемії коронавірусу, яка розвивається різними темпами в окремих країнах ЄС.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також вважає, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19. За його словами, попри погіршення ситуації із коронавірусом загальнонаціонального локдауну в Україні найближчим часом не буде.

Читайте більше у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун

1