У МОЗ розповіли, чому COVID-вакцинація не розпочалася 15 лютого

Степанов розраховує, що цього тижня українцям вже зроблять перші щеплення проти COVID-19
У МОЗ розповіли, чому COVID-вакцинація не розпочалася 15 лютого
Максим Степанов (фото: УНІАН)
16 Лютого 2021, 11:51
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про причини, які затримали початок вакцинації проти коронавірусу в Україні. Так, вакцинація не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Про це очільник МОЗ сказав під час брифінгу у вівторок, 16 лютого.

Очільник МОЗ додав, що згідно з укладеними договорами, Україна очікує мільйон доз вакцини у лютому та мільйон доз в березні цього року.

Щобільше, по цьому мільйону, який ми повинні отримати в лютому, в нас була впевненість, що його буде поставлено до 15 числа і відразу ми почнемо вакцинацію. Виникли певні технічні проблеми логістичного абсолютно характеру, я думаю, що вони будуть вирішені буквально за декілька днів, - сказав він.

Степанов (досьє Степанова) зазначив, що 15 лютого в Україні мала б стартувати кампанія по вакцинації проти коронавірусу, згідно із затвердженим планом, який передбачає п'ять етапів вакцинації.

Читайте також

На сьогодні, за словами міністра, в Україні готова повністю вся медична інфраструктура, сформовані мобільні бригади, які будуть вакцинувати, сформовані списки по прізвищах людей, яких будуть вакцинувати на першому етапі.

Ми очікуємо поставки вакцини в Україну. Як тільки вона прийде, ми відразу почнемо вакцинацію. В нас була впевненість, що вакцина повинна бути до 15 лютого, - сказав Степанов.

Така впевненість, як зазначив Степанов, ґрунтувалася на укладених договорах України з виробниками вакцин, в яких були чітко передбачені кількість доз і терміни постачання.

Міністр розраховує на те, що цього тижня українцям вже зроблять перші щеплення вакциною проти COVID-19.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні.

1