У МОЗ розповіли про створення української вакцини від коронавірусу

Якщо вакцину і створять, то вона буде дорожчою
Важливо
У МОЗ розповіли про створення української вакцини від коронавірусу
Шприц, вакцина Фото: cottonbro з Pexels
31 Березня 2021, 12:12
читать на русском

Україна може налагодити виробництво власної вакцини від коронавірусу, якщо вітчизняні виробники отримають від держави гарантії підтримки.

Про це в етері на каналі "Україна 24" розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На запитання, чи є перспективи виготовлення власної вакцини, Степанов відповів:

Обов'язково. Не просто є перспектива, а ми повинні це зробити. Там є чіткий алгоритм, механізм. Що потрібно зробити – ми повинні внести до законодавства, оформити в держзамовлення, дати чіткі гарантії нашим виробникам, що ми в них будемо викуповувати, що вони будуть у пріоритеті, що вони не будуть конкурувати з великими потужними світовими гравцями, тому що при такій конкуренції вони ніколи не виграють.

Читайте також

За його словами, вітчизняні вакцини будуть дорожчими, "але ми будемо захищені, ми не стоятимемо в черзі".

Треба бізнесу, фармпідприємствам дати гарантію того, що вони продаватимуть свою вакцину. І вони готові будуть вкласти у виробництво, для них це чистий бізнес, вони будуть бачити, яким чином це робити, - зазначив Степанов.

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року стало відомо, що дві лабораторії, які працюють над створенням української вакцини проти коронавірусної інфекції, отримали понад мільйон гривень на реалізацію дослідницьких робіт.

20 жовтня президенту України представили розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.