У МОЗ сказали, чи допомогають маски захиститися від "Дельти"

Людина, інфікована штамом "Дельта", стає набагато заразнішою
Головне
У МОЗ сказали, чи допомогають маски захиститися від "Дельти"
Захисна маска, коронавірус (Фото: УНІАН)
9 Серпня 2021, 08:04
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про "заразність" коронавірусного штаму "Дельта" і чи допомагають маски захиститися від нього.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" представник МОЗ сказав, що маска захищає людей від вірусів і від інфікування і вона так само ефективна відносно штаму "Дельта".

Маска захищає навіть від Дельта-вірусу. І багато країн вже довели під час впровадження своїх протиепідеміологічних заходів, вони радили використовувати маски. І це спрацьовує, - сказав Кузін.

Також санлікар розповів, що людина, яка інфікована штамом "Дельта", набагато заразніша і в неї більша кількість вірусних часточок знаходиться у верхніх дихальних шляхах.

І в той же ж самий час вона (коронавірусна хвороба. - Ред.) дійсно частіше призводить до госпіталізації людини, тобто вона важче протікає у людини, яка інфікована штамом "Дельта", - додав Кузін.

Представник МОЗ звернув увагу, що найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні "Дельтою" спостерігалися саме серед невакцинованого населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму "Альфа".

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я України не розглядають скасування масок для вакцинованих українців.

Читайте також