У МОЗ сказали, хто найчастіше помирає від коронавірусу

82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні — люди віком від 60 років
У МОЗ сказали, хто найчастіше помирає від коронавірусу
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
30 Вересня 2021, 04:03
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що від коронавірусу найчастіше помирають невакциновані люди у віці від 60 років (98,3%). При цьому 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не мають повного курсу вакцинації.

Про це свідчать дані Електронної системи охорони здоров’я з 26 червня по 26 вересня 2021 року, пише МОЗ.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, на сьогодні лише 20% українців у віці 60+ вакциновані від COVID-19 принаймні першою дозою, а повністю вакцинованих — 16,6%.

Доступ до вакцини вже є в найбільш віддалених куточках України, а мобільна бригада може приїхати до тих, хто не може самостійно пересуватись. Найважливіше — бажання українців захиститись від небезпечного вірусу, — зазначив він.

Зазначається, що люди літнього віку є пріоритетною категорією, адже вони мають вищий ризик важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті.

Станом на 28 вересня 2021 року, 82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні — люди віком від 60 років.

Найчастішим побоюванням серед цієї вікової групи є те, що літні люди мають супутні захворювання. Проте саме люди з хронічними захворюваннями (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо) потрібно вакцинуватись якнайшвидше, адже вони мають високий ризик померти.

Протипоказаннями до вакцинації є лише важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини, гіперчутливість до одного з компонентів вакцини та температура тіла вище 38,5ºC.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1