У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації з COVID-19 в Україні

Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання
Важливо
У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації з COVID-19 в Україні
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
14 Лютого 2022, 10:47
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19  в Україні спостерігається перші ознаки стабілізації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу 14 лютого.

Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад, - заявив глава МЗС.

За його словами, за минулий тиждень було зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7600 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем. При цьому до лікарень за тиждень госпіталізовано 24575 хворих, що також на тисячу менше ніж минулого тижня. Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше ніж це показували наші прогнози.

Ляшко зазначив, що від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території дев’яти регіонів. У Вінницькій та Івано-Франківській областях спостерігалось найпомітніше зниження показника: - 38% та -37% відповідно.

Також другий тиждень поспіль спостерігається зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області, що свідчить про проходження пікового періоду.

Водночас за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків на території м. Києва (+51%). Лідер приросту нових випадків минулого тижня Запорізька область на поточному тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50 % проти 109 %).

За попередньою оцінкою, летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі, у порівнянні з "Дельта"-хвилею, та вдвічі, у порівнянні з середнім значенням у 2020 році, - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, що в Україні станом на 14 лютого зафіксовано 16 993 нові випадки COVID-19. Зокрема, захворіли 1 447 дітей та 252 медпрацівники.

Читайте також