У МВС Білорусі підтвердили, що Тіхановську оголосили в міждержавний розшук

Раніше стало відомо, що екскандидат в президенти Білорусі оголошена в розшук на території Росії
У МВС Білорусі підтвердили, що Тіхановську оголосили в міждержавний розшук
Світлана Тихановська Фото: facebook
8 Жовтня 2020, 16:49
читать на русском

Екскандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська оголошена в міждержавний розшук.

Цю інформацію російським ЗМІ підтвердили у МВС Білорусі.

7 жовтня повідомлялося, що Тіхановська, як випливає з бази даних МВС Росії, оголошена в міждержавний розшук на території РФ.

Читайте також

Підстава для розшуку: розшукується за статтею КК, - зазначено в базі МВС.

Нагадаємо, масові протестні акції опозиції почалися по всій Білорусії 9 серпня, після виборів президента, на яких в шостий раз переміг Олександр Лукашенко - за даними ЦВК, він набрав 80,1% голосів. Останнім часом акції протесту проходять переважно у вихідні дні, найбільш масштабні - по неділях.

Читайте також

Після виборів з ініціативи Тіхановскької опозиція створила Координаційну раду (КС) з транзиту влади в республіці. Опозиція вважає обраним лідером Тіхановську та вимагає призначення в країні нових виборів, наполягає на переговорах з чинною владою.

Генпрокуратура Білорусі в зв'язку зі створенням КС порушила справу за кримінальною статтею про заклики до захоплення влади. До теперішнього часу шість з семи членів президії КС заарештовані або перебувають за кордоном. Тіхановська виїхала в Литву.

Нагадаємо, 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську. Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

29 вересня Велика Британія та Канада ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

Рада ЄС 2 жовтня затвердила за письмовою процедурою додаткові індивідуальні санкції стосовно білоруських офіційних осіб.

1