У МВС Білорусі заявили, що силивики можуть застосовувати зброю проти учасників акцій

Країна зіткнулися не просто з агресією
У МВС Білорусі заявили, що силивики можуть застосовувати зброю проти учасників акцій
Протести в Білорусі (фото: EPA)
12 Жовтня 2020, 20:23
читать на русском

В міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили, що силовики в разі необхідності можуть застосовувати бойову зброю і спецзасоби проти учасників протестів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич у відеозверненні.

Від імені МВС заявляю: ми не підемо з вулиць і забезпечимо порядок в країні. Співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ в разі необхідності будуть застосовувати спецзасоби і бойову зброю, - сказав він.

Також він додав, що країна зіткнулися "не просто з агресією, а з групами бойовиків, радикалів, анархістів, футбольних фанатів".

Очевидно що Білорусь намагаються увігнати у хаос 90-х, змусити пройти сумний шлях республік, які пережили кольорові революції, - підкреслив Казакевич.

Читайте також

За його словами, попри те, що загалом в країні протестний рух затухає, мітинги у Мінську стали "організованими і вкрай радикальними".

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Під час акцій протесту у Білорусі у неділю, 27 вересня, силовики затримали 350 мітингувальників. Загалом, за даними МВС, у країні зафіксували 22 протестні акції.

Під час протестів у Білорусі 4 жовтня затримані щонайменше 200 людей.

А сьогодні, 12 жовтня, на площі Незалежності в Мінську вийшли десятки пенсіонерів на антиурядовий марш.

1