У МВС прокоментували ухвалення Радою закону про збільшення штрафів

Тепер смертність на дорогах знизиться на 10-15%, прогнозують у Авакова
У МВС прокоментували ухвалення Радою закону про збільшення штрафів
Антон Геращенко Фото: сторінка МВС у Фейсбуці
16 Лютого 2021, 15:30
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України прокоментували ухвалення Верховною Радою закону про збільшення штрафів за порушення Правил дорожнього руху.

МВС очікує, що після ухвалення проєкту закону №2695 смертність на дорогах знизиться на 10-15%, - заявив заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Ухвалення цього законопроєкту – це велика перемога і крок вперед. Парламентарі підтримали проєкт закону дещо в обрізаному вигляді, зокрема, не підтримали норми про заборону водіям виходити з авто без дозволу поліціянта. А також зменшили розмір штрафу за перевищення швидкісного режиму до 1700 гривень, - сказав він.

Читайте також

Водночас заступник міністра зазначив, що після вступу закону в дію, поліціянти будуть зобов’язані ставити знаки, які попереджають про режим контролю швидкості.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху для пішоходів та водіїв.

Проєкт закону передбачає збільшення штрафів за низку адміністративних правопорушень:

  • За перевищення максимально дозволеної швидкості більше, ніж на 50 км/год – з 510 грн до 1700 грн.
  • За залишення місця ДТП, з 255 грн до 3400 грн, а також передбачено можливість позбавлення права кермувати авто на строк до 1 до 2 років.
  • Передбачається, що за кермування в стані алкогольного сп’яніння порушник повинен сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також він буде позбавлений права кермувати транспортними засобами строком на 1 рік.