У нардепа з "клану Януковича" відібрали майже 200 тисяч доларів

Раніше у колишнього народного обранця конфіскували 200 млн грн
У нардепа з "клану Януковича" відібрали майже 200 тисяч доларів
Гроші Фото: Kuncheek з Pexels
2 Травня 2022, 15:15
читать на русском

Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки у колишнього народного депутата з "Партії регіонів", який був наближеним до сім’ї президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомили у ДБР, зазначивши що в ході обшуків у екснардепа вилучили 192 тис. 400 доларів США необґрунтованих активів.

За даними Бюро, колишній регіонал спільно з оточенням президента-втікача відмивав та легалізовував за кордоном доходи, отримані від оборудок на одному з потужних концернів Донецької області.

Після створення рф терористичної організації "ДНР", зловмисник зберіг фактичний контроль над фармацевтичним виробництвом та співпрацював з окупаційною адміністрацією. Він зареєстрував компанію в тимчасово окупованій Горлівці, мером якої став його колишній охоронець... Помічник ексдепутата акумулював у банківській скриньці частину коштів, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження. У результаті обшуку було вилучено 192 тис. 400 доларів США - кажуть у відомстві.

У ДБР зазначають, що ці кошти можуть бути пов’язані із російським капіталом та використовуватись для фінансування агресії.

Триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України та ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) КК України.

Раніше, нагадали у Бюро, вже було накладено арешт на 200 млн грн цього колишнього нардепа, які знаходились на банківських рахунках, відкритих в українських банках.

Читайте також

1