У нас танки вулицями не їздять: головне із пресконференції Зеленського для іноземних ЗМІ (відео, онлайн)

Президент акцентував на негативному впливі інформації про війну на економіці України
Головне
У нас танки вулицями не їздять: головне із пресконференції Зеленського для іноземних ЗМІ (відео, онлайн)
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
28 Січня 2022, 18:16
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів пресконференцію для низки іноземних ЗМІ щодо ситуації в Україні та загрози повномасштабного російського вторгнення.

Трансляція пресконференції велася в Youtube.

Найперше президент заявив, що інформація про можливе повномасштабне вторгнення Росії негативно впливає на економіку, тоді як на думку глави держави, ситуація зараз не є більш напруженою, ніж під час попередньої хвилі ескалації.

Я не вважаю ситуацію на Донбасі більш напруженою, ніж раніше, у пік російських навчань, - підкреслив Зеленський.

Президент також наголосив, що у нього прекрасні робочі стосунки з главою Білого дому Джо Байденом і під час телефонної розмови вони обговорили шляхи зменшення напруги у зовнішній політиці.

…політика має бути більш врівноваженою, я говорив про це з Байденом - нам не потрібна паніка. Сигнали навіть від шановних лідерів держав, що завтра війна" дестабілізують ситуацію, - сказав Зеленський.

Саме паніку президент вважає основним чинником падіння гривні та зростання курсу долара, однак, переконує глава держави, Україна тримає ситуацію під контролем.

Ми змушені стабілізувати нашу валюту з держрезервів. Україна витратить на стабілізацію економіки не менше 4-5 млрд доларів, - розповів він.

Також Зеленський акцентував на необхідності запровадження санкцій проти агресора вже, а не потім, коли розпочнеться збройна конфронтація.

Якщо завтра буде повномасштабна війна - навіщо нам санкції потім? Я вважаю, що це нечесно, - зауважив президент.

Крім того, зеленський пояснив, що повномасштабна війна з Російською Федерацією загрожує не лише Україні. Це також стосується й деяких країн НАТО, які раніше теж були республіками Радянського Союзу.

Наостанок, розповідаючи про свої пріоритети у політиці, Зеленський назвав деескалацію, стабілізацію економіки та боротьбу з олігархами.

Читайте також

1