У Німеччині можуть продовжити локдаун через зростання смертності від COVID-19

Обмеження можливо триватимуть до кінця січня
У Німеччині можуть продовжити локдаун через зростання смертності від COVID-19
Коронавірус (фото: apnews.com)
5 Січня 2021, 17:31
читать на русском

У Німеччині можуть продовжити локдаун, який діє до 10 січня, щонайменше на 20 днів. Це пов'язано зі збільшенням кількості смертей, пов'язаних з COVID-19.

Про це повідомляє APNews.

У вівторок, 5 січня, центр контролю за хворобами Німеччини повідомив про ще 944 летальних випадки від COVID-19, що підсилює очікування щодо продовження локдауну до кінця цього місяця.

Локдаун в Німеччині набув чинності 16 грудня, оскільки часткові обмеження, запроваджені на початку листопада, не змогли зменшити кількість щоденних нових заражень коронавірусом. Спочатку планувалось, що обмеження діятимуть до 10 січня.

Читайте також

Зустріч канцлерки Німеччини Анґели Меркель з керівниками земель вирішить, як довго триватиме локдаун та якою мірою знову відкриються школи. Ще однією темою, яка стоїть на порядку денному, буде розгляд критики програми вакцинації в країні на тлі розчарувань щодо її поступового старту.

Понад тиждень тому в Німеччині та решті Європейського Союзу розпочали вакцинувати людей проти COVID-19. В Інституті Роберта Коха повідомили, що станом на 4 січня у країні отримали щеплення проти коронавірусу майже 265 тисяч громадян. Усього в Німеччині проживає 83 млн людей.

Опозиційні політики та навіть деякі члени урядової коаліції Німеччини розкритикували обережне попереднє замовлення ЄС вакцини Pfizer-BioNTech.

Нагадаємо, що в період локдауну в Німеччині закриті більшість магазинів, окрім продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту. Також залишаються відкритими аптеки й банки. Не працюють під час локдауну перукарні, салони краси та інші схожі підприємства сфери послуг.

1