У Німеччині заборонять убивати курчат-самців

Німеччина стане першою у світі країною з такою забороною
У Німеччині заборонять убивати курчат-самців
Курчата (Фото: Flicr)
23 Січня 2021, 01:00
читать на русском

Уряд Німеччини заборонить вбивати курчат-самців, які щойно вилупилися, що попередить загибель близько 45 мільйонів птахів на рік.

Про це пишуть німецькі ЗМІ.

Кабінет міністрів ухвалив відповідний закон - він набуде чинності з 1 січня 2022 року. Офіційний представник уряду Мартіна Фіц заявила, що Німеччина стане першою країною у світі з такою забороною.

Наступним етапом боротьби за курячі життя буде заборона на умертвіння курячих ембріонів в яйці після шостого дня інкубації. Цей закон планують прийняти до 2024 року.

Фіц зазначила, що за останні роки Німеччина інвестувала понад 9,7 млн доларів в дослідження альтернативних процедур визначення статі курчат до їх вилуплення.

Як відомо, закон про захист тварин Німеччини свідчить, що нікому не дозволяється завдавати тваринам біль, страждання або збиток "без поважної причини". У 2019 федеральний суд країни постановив, що економічні інтереси компаній не виправдовують вбивства курчат-самців або хворих самок - їх новий закон теж захищає.

Читайте також

Нагадаємо, у Франції суд вирішив переселити жаб з приватного ставка в селі Гріньйоль через те, що вони занадто голосно кумкають та дратують деяких місцевих жителів.

А в гірському регіоні Великої Британії Озерний Край відкрилося містечко-парк для їжаків. Містечко вирішили облаштувати через те, що у Британії їжаки перебувають на межі вимирання. Тварин включили до списку зниклих видів, їхня популяція скоротилася на 98%.

1