У партії "Слуга народу" розповіли про варіанти виходу з кризи, яку створив КС

"Слуги" заявили, що рішення КС щодо е-декларування можна визнати тільки нікчемним
У партії "Слуга народу" розповіли про варіанти виходу з кризи, яку створив КС
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
30 Жовтня 2020, 21:42
читать на русском

Політична партія "Слуга народу" розповіла про варіанти виходу з кризи, створеної провокаційним рішенням Конституційного Суду України.

Про це йдеться у заяві партії, опублікованій в Telegram.

"Слуги" зазначили, що теперішній склад КС спровокував в Україні глибоку кризу, якої могло б і не бути, якби ці люди керувалися у своїй діяльності принципами доброчесності, обгрунтованості ухвалення рішень, уникали конфлікту інтересів та прагнули захищати Конституцію від незаконних посягань.

Під загрозою знищення практично вся антикорупційна інфраструктура держави. Є також проблеми з виконанням Україною зобов'язань перед Євросоюзом та нашою здатністю зберігати внутрішню стабільність, що життєво важливо в умовах гібридного протистояння з Росією, - йдеться у заяві.

"Слуги" наголошують, що "нікчемне" рішення - це відвертий порятунок корупціонерів та повна руйнація довіри суспільства до конституційної юрисдикції.

До того ж на черзі у цих суддів знищення Вищого антикорупційного суду. Рішення, як ми розуміємо, вже готується. Очевидно, що все це категорично неприпустимо, - додали в заяві.

Читайте також

У партії повідомили, що у ситуації, яку спровокував КС, може бути лише три шляхи, які допоможуть вийти з кризи:

  1. Судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості до відновлення доброчесності, професіоналізму та конституційності у діяльності органу.
  2. Долю цих суддів та їхніх нікчемних рішень вирішить вулиця
  3. Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства".

Перший шлях є нереалістичним з огляду на поведінку суддів протягом цього тижня. Другий шлях створює додаткові небезпеки для державності. Тож третій шлях виходу з кризи залишається безальтернативним, - додали у заяві представники "СН".

Партія також закликала "всіх відповідальних та проукраїнськи налаштованих народних депутатів України згадати, що Верховна Рада вже ухвалювала політико-правові рішення для виходу з аналогічних криз".

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1