У Павлограді поліціянти змушували людей скоювати злочини, щоби покращити показники

За скоєні злочини платили наркотиками або грошима
У Павлограді поліціянти змушували людей скоювати злочини, щоби покращити показники
Затримання поліціянтів (Фото: Офіс генпрокурора)
16 Січня 2021, 16:01
читать на русском

У Павлограді Дніпропетровської області начальник поліційного відділку та його підлеглі змушували людей скоювати злочини, аби "покращити" показники своєї роботи.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Слідство встановило, що протягом 2019-2020 років поліціянти з метою підвищення показників роботи змушували людей вчиняти злочини - крадіжки, зберігання наркотиків і зброї, здійснюючи на них психологічний тиск та насильство.

За вчинення злочинів поліціянти "платили" наркотиками або давали гроші, а потім притягували їх до кримінальної відповідальності.

Нині обвинувальний акт стосовно восьми поліціянтів, серед яких начальник відділу поліції та його заступник, скеровано до суду. Їм інкриміновано створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, скоєння крадіжок та збут наркотичних речовин.

Читайте також

Нагадаємо, у місті Васильків під Києвом п`яний молодик знущався з сусідського кота, а коли його доставили у поліційний відділок – зламав носа одному з поліціянтів. Порушником виявився 27-річний місцевий житель, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Запобіжний захід йому обере суд.

1