У Пенсійному фонді пояснили, як розрахувати розмір пенсії

Потрібно скористатись "Пенсійним калькулятором"
Важливо
У Пенсійному фонді пояснили, як розрахувати розмір пенсії
пенсії
2 Березня 2021, 19:22
читать на русском

В Україні почав діяти "Пенсійний калькулятор", яким можна розрахувати розмір майбутньої пенсії за віком та загальним стажем.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

Cтраховий стаж та заробітна плата обчислюються на основі даних, які містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розмір пенсії визначається за поточними цінами ґрунтуючись на припущенні, що розмір заробітної плати буде таким, як на час розрахунку. Отримана сума розрахованої пенсії зберігається в особистому кабінеті.

За результатами обчислення надається розрахунок пенсії та складові такого розрахунку. Зокрема, кожен зможе побачити інформацію про свій трудовий стаж.

Читайте також

Щоб скористатись "Пенсійним калькулятором", треба увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Далі треба відкрити "Пенсійний калькулятор" та заповнити відомості про особу та про періоди трудової діяльності, які відсутні в системі.

За інформацією ПФУ, послугою електронного калькулятора скористалося 384,4 тис. осіб.

Нагадаємо, що 1 березня в Україні розпочалась індексація пенсій. За підрахунками  Міністерства соціальної політики майже вісім мільйонів українців отримають надбавку, розмір якої може становити від кількох десятків до кількох тисяч гривень.

Більше читайте у нашому матеріалі: Індексація пенсій: скільки і кому додадуть від 1 березня