У поліції розповіли, скільки людей постраждали внаслідок ракетного удару по Києву (фото, відео)

Це вже друге влучання російської ракети у житловий комплекс в Шевченківському районі Києва
У поліції розповіли, скільки людей постраждали внаслідок ракетного удару по Києву (фото, відео)
Російська ракета влучила у житловий будинок за Києвом / Фото: t.me/vitaliy_klitschko
26 Червня 2022, 12:09
читать на русском

У Національній поліції України назвали попередню кількість людей, які постраждали від ракетного удару росії по житловому будинку у Києві.

Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко, інформує Суспільне.

За його словами, п’ять людей поранено внаслідок обстрілу будинку. Це вже друге влучання російської ракети у житловий комплекс в Шевченківському районі Києва. На місці зараз працюють лікарі та рятувальники. З двох будинків евакуюють мешканців.

Згодом Клименко додав, що, за наявною інформацією, одна особа загинула.

Поки що відомо про 5 поранених, серед яких 7-річна дівчинка. У цей момент витягли з-під завалів її маму – 35-річну жінку. Вона є громадянкою росії, але тривалий час проживає у Києві. Передайте російським пропагандистам, що росія вбиває своїх громадян у багатоквартирних житлових будинках, називаючи їх у своїх звітах військовими об'єктами, - заявив начальник київської поліції.

Рятувальні роботи продовжуються. Понад 200 поліцейських працюють на місці події.

Наразі тривають пошуки чоловіка і жінки дитини, яку ми врятували і відправили до лікарні. На зараз на верхніх поверхах — на 8-9 поверсі, — сказав журналістам голова ДСНС Сергій Крук.

За його словами, на місці події працюють 80 рятувальників та залучено 20 одиниць техніки. Для ліквідації завалів і порятунку людей задіяли Міжрегіональний центр.

У пресслужбі ДСНС повідомили, що врятовано дівчинку приблизно 7-ми років з-під завалів в 9-ти поверховому житловому будинку. За допомогою медичних нош її транспортували, передавши медичним працівникам.

Матір дівчинки затисло, але рятувальники змогли її дістати. Жінка виявилася громадянкою росії.

Фото: Страна.UA

Фото: Страна.UA

За словами радника очільника МВС Антона Геращенка, російська ракета влучила просто у її квартиру або вище. Семирічна донька жінки теж була госпіталізована, її чоловік, ймовірно, загинув.

Як розповів мер Києва Віталій Кличко з місця події, вибухи у Києві пролунали біля 6.20 ранку. У небі було видно дим. Вибухи сталися у Шевченківському районі столиці.

За його словами, з-під завалів чути голоси людей. Рятувальники продовжують шукати людей.

Загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. В тому числі, семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму. Пошуково-рятувальні роботи тривають, - зазначив Кличко.

Нагадаємо, що вранці 25 червня орки обстріляли шість областей України.

1