У Придністров'ї заявили про намір приєднатися до росії

Влада ПМР намагається "узаконити" результати референдуму, проведеного 16 років тому
У Придністров'ї заявили про намір приєднатися до росії
Придністров’я Фото: free-news.su
22 Липня 2022, 13:56
читать на русском

Глава МЗС невизнаної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) Віталій Ігнатьєв заявив, що регіон націлений на здобуття незалежності з подальшим приєднанням до росії.

Про це повідомляється на сайті МЗС ПМР.

Ігнатьєв каже, що результати референдуму, проведеного 17 вересня 2006 року, чітко окреслили: незалежність із подальшим вільним приєднанням до російської федерації.

У Придністров'ї підсумки референдуму 17 вересня 2006 виключають відхилення від курсу на незалежність з подальшим вільним входженням до складу росії. У концепції зовнішньої політики, стратегії розвитку до 2026 року та інших доктринальних документів сформульовано власну національну ідею. Існує лише один реалістичний та мирний спосіб – цивілізоване розлучення, визнання Молдовою правосуб'єктності та побудова добросусідських відносин із Придністров'ям. Придністров'я має всі необхідні правові та політичні підстави, - зазначив він.

Цю заяву Ігнатьєва прокоментував депутат ради ПМР Андрій Сафонов. За його словами, заяви придністровського МЗС про незалежність та приєднання до рф викликані "недружніми висловлюваннями з боку Молдови".

Як мені видається, заява МЗС прозвучала у зв'язку з більш недружніми висловлюваннями з боку кишинівських політиків. Росія, як і раніше, розглядається як гарант безпеки. Проте приєднанню має передувати придністровська незалежність, інакше про інтеграцію з юридичного погляду говорити буде проблематично, - зазначив він.

Депутат каже, що бажання придністровської влади здобути незалежність також пов'язане з тим, що відносини між Тирасполем і Кишиневом послідовно погіршуються.

Тим часом Міністерство закордонних справ Молдови заявило, що не дозволило в'їзд на територію країни російським військовим так званої оперативної групи (ОГРО), що базується у Придністров'ї.

Нагадаємо, російські пропагандисти штучно нагнітають ситуацію у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України.

Розвідка стверджує, що росія вже розробила чіткі плани вторгнення до Молдови. Якщо росія визнає незалежність Придністров'я, то це буде пряма загроза та порушення територіальної цілісності Молдови.

У США заявляли, що путін планує ввести воєнний стан в рф і розв'язати війну у Придністров'ї. 

1