У Раді хочуть розглянути безпекову ситуацію в Україні

"Слуги народу" хочуть внести в Раду відповідний законопроєкт
Головне
У Раді хочуть розглянути безпекову ситуацію в Україні
Верховна Рада (фото: УНІАН)

Нардепи хочуть запросити до парламенту главу МВС Дениса Монастирського та керівника Нацполіції Ігоря Клименка, аби заслухати інформацію про розслідування масових заворушень в державі.

Про це у понеділок на Погоджувальній Раді сказав перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

Думаю, завтра і в залі Верховної Ради буде реакція на ті безпекові події, які відбуваються навколо Україні в світі. Є законопроєкт, які колеги з монобільшості мають представити, - наголосив він.

Корнієнко також закликав керівника парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергія Іонушаса запросити на найближче засідання Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та Голову Нацполіції Ігоря Клименка, щоб обговорити хід розслідування можливих масових заворушень в Україні та причетність до них країни-агресора.

Звертаюся до голови правоохоронного комітету пана Іонушаса з проханням запросити на комітет колег, щоб ми могли застосувати парламентський аспект контролю за розслідуванням можливих масових заворушень, про які сьогодні говорив пан міністр, і чи немає там інспірації з боку країни-агресора, – зазначив Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, вранці 31 січня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що Національна поліція затримала групу осіб, які планували влаштувати масові заворушення в Україні за участю п'яти тисяч осіб.