У Києві затримали групу з "тітушок", яка планувала заворушення у столиці, - глава МВС

Сутички мали відбутись під Офісом президента
Головне
У Києві затримали групу з "тітушок", яка планувала заворушення у столиці, - глава МВС
Денис Монастирський (фото: УНІАН)
31 Січня 2022, 12:48
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що 30 січня у Києві було затримано групу осіб, які планували заворушення під Офісом президента у столиці. Загальна кількість учасників нараховувала 5 тисяч осіб, з яких "тітушки" - 1,5 тисяч осіб.

Про це Монастирський заявив під час брифінгу 31 січня.

За його словами, заворушення з обов'язковим насильством та пролиттям крові мали відбутись 31 січня під Офісом президента. Для цього була підготовлена ​​навіть бутафорська кров, яку мали використовувати під час зіткнень із правоохоронцями. Також були підготовлені й групи медиків, які мали підтвердити поранення людей.

Монастирський наголосив, що учасники групування планували підпалювати шини та організовувати масові заворушення. Акції планували не лише у Києві, але й в інших регіонах: у Полтавській, Сумській, Чернігівській та інших областях.

Ці акції планувалися провести в ряді міст України, центральної України частково. Зокрема, це була: Сумська, Чернігівська, Полтавська, і Черкаська області. Тобто області, в годині-півтора доїзду до Києва і наших північних кордонів з Російською Федерацією, - розповів міністр.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський пообіцяв підвищення зарплат правоохоронцям з лютого 2022 року.

Читайте також

1