За 700 гривень: проплачені "тітушки" намагались прорватись до будинку Порошенка (відео)

Серед учасників акції була значна частина були підлітками
Головне
За 700 гривень: проплачені "тітушки" намагались прорватись до будинку Порошенка (відео)
Петро Порошенко Фото: УНІАН
10 Жовтня 2021, 10:47
читать на русском

Ввечері 9 жовтня біля будинку п'ятого президента Петра Порошенка у Козині, що на Київщині. Десятки молодих людей взяли участь у проплаченій акції та намагались прорватись до будівлі.

Про це повідомила народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко у Facebook.

Тітушки, яких вночі набирали в соцмережах на проплачені "акції", почали прориватися в будинок Петра Порошенка. Непогана картинка напередодні саміту Україна-ЄС. Як там казав Зеленський, він просуває "агресивну зовнішню політику"? Забув додати про безумну внутрішню, - написала вона.

Інший депутат від ЄС Олексій Гончаренко зазначив, що під будинком Порошенка відбувався погано зрежисована провокація, бо іншого на Банковій просто не спроможні зробити. Тітушки, серед яких було багато підлітків, нападали на учасників бойових дій.

За словами Гончаренка, ціна нападу на дім Порошенка – від 700 до 1000 грн. Саме такі суми платили неповнолітнім, щоб вони прийшли і влаштували там справжнє беззаконня: "Це просто дно. Навіть нічого більше додати".

Як розповіли у пресслужбі поліції Київської області, правоохоронці забезпечували порядок під час проведення мирної акції в Козині. Станом на 22:50 суттєвих порушень правопорядку не виявлено. Учасники акції кілька разів пробували розпочати штовханину, яку поліціянти неодноразово припиняли. Нині сторони конфлікту до активних дій не вдаються.

Порошенко наголосив, що російськомовні тітушки за гроші готові продати Україну. А Офіс президента цим брудним сценарієм, зробленим за гроші, вкрадені у платників податків, вони намагаються відволікти увагу, щоб уникнути відповідальності. Він подякував ветеранам та активістам, які не дали цьому відбутися.

Офісу президента я хочу сказати: ви за це будете нести відповідальність. Будете відповідати за бездіяльність правоохоронних органів, за те, що Офіс президента роздає накази про купівлю тітушок, посилає їх сюди, паплюжачи Україну.

Володимире Олександровичу, ми вас точно не боїмося, а от ви – боїтеся нас!, - наголосив п'ятий президент у Facebook.

Нагадаємо, що під час святкування Дня Незалежності 24 серпня колишнього президента України Петра Порошенка облили зеленкою біля входу до станції метро "Хрещатик".

Читайте також