У Раді розглянуть законопроєкт про раптові перевірки водіїв на алкоголь

В Україні хочуть запровадити європейський досвід боротьби з п`яними водіями
У Раді розглянуть законопроєкт про раптові перевірки водіїв на алкоголь
Перевірка на алкоголь (Фото: Автомир)
22 Січня 2021, 12:48
читать на русском

На наступному тижні Верховна Рада розгляне законопроєкт №2695, розроблений групою народних депутатів щодо права поліції раптово перевіряти водіїв на вміст алкоголю в крові.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Геращенко наголосив, що таким чином нардепи "хочуть зберегти життя українців від п'яного бидла на дорогах".

У законопроєкті передбачено право робити раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння, як це робиться у більшості всіх цивілізованих країн.

Я дуже сподіваюся, що цей законопроєкт підтримають всі фракції і всі депутатські групи, бо від рук п'яних водіїв гинуть виборці, які голосували за кожну політичну силу в надії що вона зробить Україну безпечніше, - додав Геращенко (досьє Антона Геращенка).

Нагадаємо, 21 січня заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого у Києві зупинили патрульні за підозрою у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Чиновник відмовився оформляти протокол, намагався покинути місце інциденту, зчинив бійку з патрульними.

Читайте також

Згодом поведінку свого заступника прокоментував віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. Міністр вважає, що Немілостівий "підірвав авторитет представника виконавчої влади".

Учора ж Кабмін звільнив чиновника. 

1