У РФ назвали умову поставок вакцини від COVID-19 в Україну

Україна не зверталася до Росії щодо поставки вакцини від коронавірусу
У РФ назвали умову поставок вакцини від COVID-19 в Україну
Коронавірус (фото: Pexels)
12 Жовтня 2020, 13:37
читать на русском

Єдиною умовою поставки вакцин є бажання України, поки що запиту не було, розповів Пєсков.

Україна поки не зверталася до Росії щодо поставки вакцини від коронавірусу, повідомив в понеділок, 12 жовтня, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.

Україна поки не виявляла бажання і не говорила, що вона хоче і як вона хоче, - сказав він.

Читайте також

Обставини одні: необхідно бажання України отримати цю вакцину. Президент, ви знаєте, не відкидав таку можливість. Зараз завершується третій етап апробування однієї вакцини, завершиться також скоро вже третій етап другої вакцини. Уже настане період масового виробництва, - зазначив Пєсков, говорячи про умови поставки.

За його словами, вакцини вистачає.

Ви знаєте, що зараз завершується третя фаза, далі почнеться масоване виробництво. Звичайно, на платній основі (поставка), а на якій? З іншого боку, це залежить знову ж від країни, залежить від запиту, - сказав Пєсков.

Читайте також

Зазначимо, що російській вакцині від коронавірусу не вірять ані США, ані російські лікарі. США з недовірою поставилися до російської вакцини від коронавірусу і відмовилися від співпраці. Росіяни стверджують, що американцям не надсилали ніяких пропозицій щодо вакцини.

Оголошення про реєстрацію вакцини після менш ніж двох місяців випробувань на людях викликало тривогу серед експертів в галузі охорони здоров'я в усьому світі. На їхню думку, без повних результатів випробувань вакцині важко довіряти.

Тим часом, більшість російських медиків, опитаних сервісом "Довідник лікаря", заявили, що самі не готові зробити щеплення зареєстрованою в Росії вакциною від коронавірусу. Її зробили в інституті ім. Гамалеї. З понад 3 тисяч учасників дослідження негативно на це питання відповіли 52%. Згодні на вакцинацію лише 24,5%.

Читайте також

Нагадаємо, що 6 жовтня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук (досьє Віктора Медведчука) зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ, де український політик заявив, що громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук попросив вакцину "Супутник V" у Путіна, яку вже вже перевірив на собі і своїй сім'ї.

1