У Римі стартує ЄВРО-2020

Першими на Євро-2020 зіграють збірні Італії та Туреччини
Головне
У Римі стартує ЄВРО-2020
Збірна України (фото: футбол 24)
11 Червня 2021, 15:52
читать на русском

В п’ятницю, 11 червня, в Римі о 21:30 відбудеться церемонія відкриття фінальної частини 16-го за ліком чемпіонату Європи з футболу. А вже о 22:00 розпочнеться перший матч – Італія зустрінеться зі збірною Туреччини.

Про це повідомляє UA Футбол.

Вдруге поспіль участь у фінальному турнірі беруть 24 збірні, які сформували шість груп по чотири команди в кожній. У плей-офф вийдуть по дві найкращі з кожної, а також чотири найкращі з шести збірних, які посіли треті місця. Потім команди зіграють на вибування в 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, півфіналі та фіналі.

Вперше в історії Євро не має одного чи двох господарів. Матчі відбуватимуться у 12 містах Європи: Амстердамі, Лондоні, Баку, Дубліні, Мюнхені, Римі, Бухаресті, Севільї, Будапешті, Глазго, Копенгагені та Санкт-Петербурзі.

Турнір триватиме рівно місяць. Фінал заплановано на 11 липня, гра відбудеться на лондонському "Вемблі".

Усі матчі групового етапу будуть відбуватись у три часових слоти, які починаються о 16:00, 19:00 та 22:00.

Матчем, який відкриє фінальну частину Чемпіонату Європи, стане одна з найцікавіших дуелей стартового туру ЧЄ. Італія в останні два роки показує дуже якісні результати, вже домігшись серії з 27 зустрічей без поразок. Є свої аргументи і у турецької сторони: в березні вони обіграли Нідерланди, а минулої осені вистояли у зустрічах з Німеччиною і Францією.

Пряму трансляцію поєдинку покаже ефірний канал "Україна", а також профільні "Футбол 1" і "Футбол 2". Трансляція почнеться о 21:35 з церемонії відкриття турніру, а сам матч стартує о 22:00. В інтернеті побачити гру можна буде на платформах oll.tv, Київстар Футбол, Vodafone TV. Також ви зможете побачити матч на ОТТ-сервісах, які транслюють канал "Україна".

Втретє в своїй історії на чемпіонаті Європи зіграє збірна України. Команда Андрія Шевченка потрапила до групи з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією. Перший матч синьо-жовті зіграють 13-го червня в Амстердамі з Нідерландами. Поєдинок розпочнеться о 22.00.

Букмекери вважають саме голландців фаворитами цього поєдинку. На перемогу Нідерландів пропонується коефіцієнт 1,72, на нічию - 3,74, а на тріумф України - 5,75. На те, що "помаранчеві" не програють, дається коефіцієнт 1,17, а на те, що гості зможуть не поступитися - 2,30.

Раніше команди грали одна проти одної двічі й обидва рази це були товариські ігри: у 2008 році нідерландці перемогли з рахунком 3:0 команду "жовто-синіх". А у 2010 році Нідерланди та Україна сильнішого не виявили - 1:1.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж, 11 червня виконком УАФ 45-ма голосами "за"  затвердив футбольні символи України і офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні – Героям слава!"

Раніше УЄФА на вимогу Росії заборонило гасло "Героям слава" на футболках збірної України з футболу. Організація визнала цю фразу політичною, натомість всю іншу символіку дозволили залишити. Своєю чергою в Офісі президента заявили, що вважають гасло на футболках українських гравців слушним.

1