Разумков: Форма українців – не зовсім справа УЄФА

Спікер парламенту вважає, що форма українців нічим не ображає УЄФА
Разумков: Форма українців – не зовсім справа УЄФА
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
11 Червня 2021, 14:50
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що гасла на формі українських футболістів - це не зовсім справа Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Про це спікер сказав під час брифінгу в рамках візиту до Львівської області, пише УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на питання щодо заборони УЄФА напису ”Героям слава!” на формі українських футболістів, Разумков (досьє Дмитра Разумкова) зазначив:

Я не є футболістом, але я вважаю, що це не зовсім справа УЄФА. Там не було образливого чогось до УЄФА. Це офіційно закріплене на законодавчому рівні українське звернення. Воно точно не ображає чиїхось почуттів і не принижує чиюсь гідність.

Нагадаємо, сьогодні ж, 11 червня виконком УАФ 45-ма голосами "за"  затвердив футбольні символи України і офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні – Героям слава!"

Раніше УЄФА на вимогу Росії заборонило гасло "Героям слава" на футболках збірної України з футболу. Організація визнала цю фразу політичною, натомість всю іншу символіку дозволили залишити. Своєю чергою в Офісі президента заявили, що вважають гасло на футболках українських гравців слушним.

Читайте також

1