У Римі студенти вимагають відкрити освітні заклади

Уряд Італії запровадив обмеження через нову хвилю коронавірусу
У Римі студенти вимагають відкрити освітні заклади
Протест студентів у Римі фото: Reuters
11 Січня 2021, 17:24
читать на русском
У Римі десятки студентів вимагають від уряду відкриття освітніх закладів, зачинених під час карантину.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Освіта має вирішальне значення. Ми просимо безпечного повернення до очного навчання, - сказав студент Емануеле Санторі під час демонстрації.

Після різдвяних свят Італія повернулася до трирівневої системи карантину, що дозволяє застосовувати різні обмежувальні заходи в різних регіонах відповідно до локального рівня захворюваності.

Читайте також

Минулого тижня уряд Італії заявив, що з 11 січня навчальні заклади можуть поновити роботу з 50-відсотковим навантаженням, але тільки у 4 регіонах дозволили це зробити. Більшість регіональних урядів заявили, що ще зарано.

Італійські навчальні заклади знову відкрилися в середині вересня після шестимісячної перерви - найдовшої серед країн Європі, але очні заняття по всій країні за місяць знову були припинені через нову хвилю пандемії.

Нагадаємо, що раніше школярі в Італії провели сидячу акцію протесту в  столиці країни. Санітарні обмеження, дистанційне навчання і боротьба з глобальним потеплінням, - ці проблеми особливо турбували  їх.

Активісти казали, що не бачать іншого виходу, - карантинні заходи заважають їхній освіті. Уряд робить недостатньо для захисту шкіл.