У російській армії назрівають бунти через стрімке падіння заробітків

Цивільний персонал армії рф жаліється на інфляцію
У російській армії назрівають бунти через стрімке падіння заробітків
6 Квітня 2022, 15:09
читать на русском

У російській армії назрівають соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

За даними розвідників, відсутність індексації заробітної плати в умовах прискореної до безпрецедентних значень інфляції відкриває вкрай негативний вплив на соціально-економічний, і, як наслідок, морально-психологічний вплив на цивільний персонал.

Про це стало відомо з листа голови архангельського комітету "профспілки цивільного персоналу ЗС РФ".

Документ про фінансування армії рф Фото: facebook.com

У розвідці зазначають, що в російському ВПК починають назрівати соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя:

Це логічний наслідок астрономічних витрат на війну та неможливості забезпечити стабільні надходження до бюджету через міжнародні санкції та падіння економіки.

Повідомляється, що профспілкові діячі зневірились у спробах розв'язати питання на галузевому рівні.

А отже "у зв’язку з безрезультатністю численних письмових звернень на адресу міністерства оборони та уряду РФ з питань підвищення рівня заробітної плати цивільного персоналу" пропонується звернення з цих питань до верховного суду РФ. Основна вимога "зобов’язати уряд і міністерство оборони провести індексацію заробітної платні", - кажуть у ГУР.

Розвідники вважають, що цей випадок демонструє дієвість міжнародних економічних санкцій та неспроможність країни-окупанта розв'язувати соціально-економічні проблеми лише коштом внутрішніх ресурсів.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що російська влада вже не має чим платити своїм бойовикам за участь у війні проти України. Бойовики не отримують коштів за участь в бойових діях, компенсацій за поранення та обіцяних "соціальних гарантій".

Читайте також

1