У розвідці розповіли, де будуть жити командири "Азову" у Туреччині

Вони перебуватимуть там "деякий проміжок часу"
У розвідці розповіли, де будуть жити командири "Азову" у Туреччині
Звільнені з полону командири-захисники Азовсталі / Фото з мережі
23 Вересня 2022, 05:11
читать на русском

Командири-захисники "Азовсталі" (Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар "Калина", Денис Шлега та Олег Хоменко), яких звільнили з російського полону, будуть проживати у Туреччині у приватному будинку.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час брифінгу, який транслював Офіс президента.

Щодо умов. Зачекайте певний проміжок часу і згодом обов'язково вони з’являться у публічному просторі і самі зможуть все пояснити і показати. Я там був. Це досить пристойні умови. Це приватний будинок. Ніяка не тюрма, не яма, а досить комфортабельне місце проживання, – каже Буданов.

На питання щодо термінів перебування українських героїв в Туреччині, очільник української воєнної розвідки заявив, що вони перебуватимуть там "деякий проміжок часу".

Керівник ОП Андрій Єрмак додав, що два дні тому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган особисто гарантував Володимиру Зеленському захист і безпеку українських командирів на території цієї країни.

Нагадаємо, що цей обмін є найбільшим з 24 лютого. Тепер на звільнених захисників та захисниць чекає процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування. Також Координаційний штат опублікував поіменний список усіх 215 звільнених полонених.

Читайте також

1