У "Слузі народу" не знають, де подівся підозрюваний у хабарництві депутат Трубіцин

Низка джерел повідомляють, що Владислав Трубіцин втік за кордон
Головне
У "Слузі народу" не знають, де подівся підозрюваний у хабарництві депутат Трубіцин
20 Травня 2023, 09:25
читать на русском

Депутат Київради Владислав Трубіцин не прийшов на засідання комісії Київради та засідання ВАКС у його справі через проблеми зі здоров’ям.

Про це у коментарі Цензор.НЕТ повідомив голова фракції "Слуга народу" в Київраді Андрій Вітренко.

"Наразі я не можу ні спростувати, ні підтвердити цю інформацію (про ймовірну втечу депутата Трубіцина за кордон. – ред.). За наявною у мене інформацією, за документами, які зайшли офіційно до Київської міської ради, депутат Трубіцин повідомив про погіршення стану здоров’я і попросив дозволу бути відсутнім на комісії, яка розглядала проєкт рішення, який пов'язаний з його прізвищем. Тому, спілкувавшись з ним, він мені теж підтвердив деяку проблематику свою, я не можу її розкривати, це пов’язано з його особистими даними", - заявив він, коментуючи поширену у ЗМІ інформацію про ймовірну втечу Трубіцина за кордон.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи Трубіцин наразі перебуває в України, чи все ж таки, за кордоном він зазначив: "Я точно не знаю, але він повідомив, що він не буде присутнім, тому що йому потрібно зробити деякі речі, пов’язані з його особистим здоров’ям".

Він також зазначив, що не володіє інформацією, чи був дозвіл на виїзд Трубіцина за кордон та який орган міг видати депутату Київради такий дозвіл.

"Треба працювати у правовому полі, а не відразу шукати якісь втечі", - зауважив Вітренко.

За його словами, у вівторок Трубіцин не прийшов на засідання до Вищого антикорсуду, де мало відбутись чергове засідання за обвинуваченням Трубіцина та його спільників, яких рік тому викрили на ймовірному хабарі в 1,26 млн грн, теж, нібито за станом здоров’я.

"Наскільки мені відомо, так", - уточнив депутат.

Коментуючи ймовірність вжиття заходів щодо Трубіцина з боку "Слуги народу" у разі доведення у судовому порядку фактів корупції, Вітренко зазначив: "Ми будемо діяти в межах і спосіб, передбачений законом України про місцеве самоврядування і про місцеві вибори".

Нагадаємо, вчора низка джерел озвучила інформацію про те, що депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого НАБУ спіймало на багатомільйонному хабарі, не з’явився до антикорупційного суду, тому що вже виїхав з України.

9 лютого 2022 року депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" заявляла, що очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина.

Проте він і досі є головою комісії Київради з питань підприємництва і благоустрою, не дивлячись на всі спроби його відсторонити.

Як повідомлялось, у 2004 році Трубіцина вже судили за підробку посвідчення інспектора з енергонагляду задля отримання хабарів на ринку в Харківській області. А нещодавно він потрапив у ще один скандал із вимаганням хабаря у директора школи.

Читайте також

1