У США виявили два нові штами COVID-19

Їх виявили в містах Огайо і Колумбус
У США виявили два нові штами COVID-19
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
13 Січня 2021, 20:37
читать на русском

У США виявили два нові штами коронавірусу. Один схожий на "британський" коронавірус, інший - має три генетичні мутації, що свідчить про його більшу заразність.

Про це повідомляє CNBC.

Спостерігається розвиток іншого штаму з трьома генетичними мутаціями. Перший з двох зазначених штамів був виявлений у пацієнта з Огайо, і зараз не можна судити про те, наскільки він поширений, - заявили вчені.

Другий різновид з трьома мутаціями був виявлений в місті Колумбус. На думку медиків, цей штам є більш заразним, ніж раніше відомі види коронавірусу.

Читайте також

Головний науковий співробітник медичного центру університету Пітер Молер заявив, що поки немає інформації, чи мутації матимуть якийсь вплив на ефективність вакцин.

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Великій Британії було виявлено новий варіант коронавірусу, який отримав назву B.1.1.7, а в Південній Африці - подібний з ним варіант коронавірусу під назвою 501Y.V2. Перші дослідження цих мутованих вірусів говорять про те, що вони заразніші ніж відомі досі різновиди SARS-CoV-2.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який раніше було зафіксовано у Великобританії, виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді, ще трьох осіб перевіряють із підозрою. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Про новий штам коронавірусу читайте більше у нашому матеріалі: "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека".

1