У США Зеленський підпише три двосторонні документи про співпрацю

Документи стосуються оборонного партнерства, проєктів у галузі досліджень та космічної сфери
У США Зеленський підпише три двосторонні документи про співпрацю
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
27 Серпня 2021, 13:01
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента Роман Машовець зустрівся з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та  представниками посольства США в Україні й обговорив безпекові питання в межах підготовки візиту Зеленського до США.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Машовець відзначив практичну готовність опрацювання проєктів трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проєктів у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері. Американська сторона повідомила про готовність підписати ці документи під час візиту президента України до США.

Були узгоджені інші питання змістовного наповнення візиту. З ініціативи заступника керівника Офісу Глави держави обговорювалися шляхи підвищення ефективності та можливого збільшення групи американських радників у сфері безпеки й оборони. Машовець відзначив необхідність дорадчої допомоги, яку Україна отримує від США, і запропонував розширити сфери її надання, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Бріттані Стюарт висловила готовність до таких кроків і надала пропозиції щодо їхньої практичної реалізації.

Також під час зустрічі відбувся обмін думками щодо подальшого розвитку українсько-американської співпраці у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

19 серпня стало відомо, що дату зустрічі президентів України та Сполучених Штатів перенесли на день пізніше - вона відбудеться 31 серпня.

Читайте також