У Таджикистані обирають президента

Чинний очільник держави на посаді вже 25 років
У Таджикистані обирають президента
Вибори у Таджикистані
11 Жовтня 2020, 22:37
читать на русском

У неділю, 11 жовтня, у Таджикистані відбуваються президентські вибори.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Як відомо, на виборах балотуються 5 кандидатів, зокрема чинний глава держави Емомалі Рахмон. Його суперниками виступають виконувач обов`язків голови Аграрної партії Рустам Латіпов, голова Соціалістичної партії Абдухалім Гаффоров, голова Партії економічних реформ Рустам Кудратов і лідер Комуністичної партії Міродж Абдуллоєв.

Читайте також

Президента Таджикистану обирають на 7 років під час загального прямого голосування. Для перемоги необхідно набрати не менш як 50% голосів за явки не менш як 50%.

Рахмон керує державою від листопада 1994 року. 2016 року до Конституції було внесено поправки, згідно з якими він може перебувати на своїй посаді довічно.

Нагадаємо, що 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні та призначила нові вибори.

Читайте також матеріал: Революція за добу: що відбувається у Киргизстані

1