У Японії спалах пташиного грипу: знищили понад 11 тис. курей

Навколо ферми з інфікованими птахами встановили КПП для дезінфекції та контролю
У Японії спалах пташиного грипу: знищили понад 11 тис. курей
Кури (фото: Pexels)
14 Грудня 2020, 11:31
читать на русском

У Японії через спалах пташиного грипу знищили 11 тисяч курей. Про це повідомляє Japan Times.

За повідомленням місцевої влади, пташиний грип виявили на курячій фермі у західній префектурі Шіга, що змусило владу почати знищення близько 11 тисяч курей. У Японії префектура Шіга уже десята із префектур, на території якої цього року виявили пташиний грип.

Зазначається, що ферма в місті Хігашіомі, що у префектурі Шіга, повідомила на вихідних місцеву владу про загибель понад 50 курей. У курей відібрали потрібні матеріали для тестів, які згодом підтвердили інфікування пташиним грипом.

Читайте також

У 10-км радіусі навколо інфікованої ферми встановили КПП для дезінфекції транзитного транспорту, а радіусом у три км встановили також блокпости для унеможливлення транспортування яєць та курячого м'яса.

Нагадаємо, що у Великій Британії у Північному Йоркширі уряд наказав знищити 10,5 тисячі голів індика через спалах пташиного грипу на фермі.

Про виявлення у птахів штампу грипу H5N8 стало відомо 28 листопада. У зв’язку з цим ухвалили рішення знищити індиків на ураженій фермі.

Міністерство сільського господарства Франції заявило про спалах пташиного грипу H5N8 на качиній фермі. Той самий вірус виявили у гусака і лебедів.

У селі Кандибине Миколаївської області зафіксували спалах пташиного грипу, майже 1000 птахів довелось знищити.