У Запоріжжі затримали відповідального за пожежну безпеку в інфекційній лікарні

Слідчі перевірятимуть його роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки
У Запоріжжі затримали відповідального за пожежну безпеку в інфекційній лікарні
Пожежа у Запоріжжі (Фото: Офіс генпрокурора)
4 Лютого 2021, 19:22
читать на русском

У Запоріжжі слідчі з`ясовують обставини та причини пожежі в інфекційній лікарні, внаслідок якої загинула лікарка і троє хворих.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Нині судово-медична експертиза вже встановила, що загибель людей настала від шоку, викликаного термічними опіками полум’ям. Ще у двох потерпілих діагностували опіки та отруєння продуктами горіння.

Під час досудового розслідування, оглядів місця події і обшуків у лікарні встановлені факти порушень вимог законодавства України про пожежну безпеку та про об’єкти з підвищеною небезпекою.

Слідство відпрацьовує низку версій виникнення загоряння, зокрема використання медичного обладнання без відповідних дозволів, з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень з подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі.

Наразі службову особу, відповідальну за техногенний та протипожежний стан Обласної інфекційної клінічної лікарні, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Також у ході слідства буде надано оцінку діяльності органів уповноважених на здійснення контролю у сфері безпеки виробництва.

Читайте також

Нагадаємо, що обласна інфекційна клінічна лікарня у Запоріжжі загорілася пізно вночі третього лютого, в результаті якої чотири людини загинули та двоє постраждали.  Причиною загибелі є отруєння чадним газом.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) повідомила, що через смертельну пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя правоохоронці розпочали розслідування та відкрили кримінальне впровадження.

У Запорізькій області оголосили 5 лютого Днем жалоби за загиблими в результаті пожежі в інфекційній лікарні.