У Збройних силах анонімно прокоментували “технічну помилку” Арестовича

Член ТКГ оприлюднив версію російської пропаганди щодо смерті українського воїна
Ексклюзив
У Збройних силах анонімно прокоментували “технічну помилку” Арестовича
Військові ЗСУ
21 Грудня 2020, 17:28
читать на русском

Після того, як речник української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Олексій Арестович назвав причиною смерті українського військового передозування чи то алкоголем, чи наркотиками, у суспільстві піднялась чимала хвиля обурення.

Офіційно чинні військовослужбовці коментувати цю подію не можуть, але і стримати свій гнів також, тому “Парламент.UA” вдалось взяти анонімний коментар у військовослужбовців.

Співрозмовник у досить емоційній формі підкреслив, що використання слів і позиції ворожої пропаганди неприпустиме явище, а тим паче на такому рівні і це аксіома.

За його словами, всіх колег, що прочитали про помилку Арестовича, дуже обурило те, що він від імені ТКГ смерть військовослужбовця на фронті назвав передозом.

Не знаю, чи бачили це рідні полеглого, але дуже сподіваюсь на те, що вони не дізнаються про таку ганьбу, - підкреслив військовослужбовець.

Його колега висловився не менш красномовно: “Таких як Арестович треба не те що не допускати до такої теми, як російсько-українська війна,  а взагалі - не допускати до роботи для якої необхідно хоча б 60 балів IQ”.

Читайте також

Обурило українських захисників також і те, що у офіційному спростуванні чиновник вибачився лише перед ЗМІ і суспільством і навіть не подумав вибачитись перед близькими полеглого воїна.

Нагадаємо, що 17 грудня на сторінці Делегації оприлюднили повідомлення із таким текстом: “Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.

18 грудня, Арестович заявив, що наведене вище повідомлення сталося через технічну помилку, за яку він несе особисту відповідальність, бо переплутав версію представників російської сторони.