У Зеленського прокоментували інцидент із примусовим приземленням літака у Мінську

Подоляк назвав затримання Протасевича у такий спосіб міжнародним тероризмом
У Зеленського прокоментували інцидент із примусовим приземленням літака у Мінську
Літак (фото: Pexels)
24 Травня 2021, 14:00
читать на русском

В Офісі президента України прокоментували інцидент з літаком, який змусили приземлитися задля арешту Романа Протасевича.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі "Укрінформу" зазначив, що це проявом "міжнародного тероризму".

І трактуватися даний інцидент має однозначно, - сказав він.

За його словами, примушення пасажирського літака до посадки в Мінську за сфальсифікованим приводом "про мінування" і під конвоєм військової авіації - це безумовний і демонстративний виклик сучасного світу.

Подоляк вважає, що цей "фантастичний за цинізмом і витонченістю акт" нинішньої білоруської держави вимагає обов'язкової жорсткої юридичної оцінки.

При цьому він констатував, що засобів впливу на офіційний Мінськ не так багато.

На думку Подоляка, в результаті даної операції сам Олександр Лукашенко, Білорусь у цілому остаточно перейшли у розряд "максимальної токсичності та нерукопожатності".

Читайте також


Контекст. Нагадаємо, 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака знаходився засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною. За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак, на якому знаходився Протасевич, сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

Після затримання блогера в Мінську соцмережі закликають до бойкоту Ryanair. Користувачі вимагають від перевізника офіційних пояснень дій екіпажу і називають компанію спільником диктатора Олександра Лукашенка.

Тим часом НАТО вимагає негайного міжнародного розслідування, а США назвала викрадення білоруського опозиціонера "терористичним актом", який потребує міжнародної реакції.

1