У Житомирі постачальник відключив газ і гарячу воду у двох лікарнях та пологовому будинку

Міська рада готує відповідну заяву до правоохоронних органів
У Житомирі постачальник відключив газ і гарячу воду у двох лікарнях та пологовому будинку
Газова труба (Фото: 104.ua)
20 Травня 2021, 21:20
читать на русском

20 травня у Житомирі підприємство АТ "Житомиргаз" відключило від газопостачання котельні, які забезпечують теплом та гарячою водою пологовий будинок і міські лікарні №1 та №2.

Про це пише Суспільне.

Про ситуацію розповів мер Житомира Сергій Сухомлин. 20 травня на засіданні виконкому він доручив юрдепартаменту разом з КП "Житомиртеплокомуненерго" звернутися до правоохоронців.

Мер пояснив, що Житомир підписав договір про постачання газу з компанією "Нафтогаз України", в якому зазначена ціна 6 тисяч 900 гривень за тисячу кубометрів природного газу.

Житомиргаз не міг не знати про це, бо ця інформація є в реєстрі. Але сьогодні о 5 годині ранку, без попередження, служби Житомиргазу почали відключати котельні, які забезпечують теплом і гарячою водою лікарні №1 і нашу лікарню №2. Кілька тижнів тому АТ "Житомиргаз" пропонував продавати газ для наших котелень за ціною майже на дві тисячі гривень дорожчою, ніж ми підписали з Нафтогазом. Можливо, це їхня невеличка помста за те, що ми не пішли на їхні умови, – розповів Сухомлин.

Крім того, Сухомлин також сказав, що наразі в міських лікарнях та обласних перинатальних центрах увімкнули електричне опалення.

Директорка комерційна акціонерного товариства "Житомиргаз" Людмила Усик каже, що про відключення від газу споживачів попередили за три доби. За її словами, відключення було проведене, оскільки на інформаційній платформі газотранспортної системи "Укртрансгазу" було вказано, що в цих котелень відсутній постачальник газу.

15 травня ми отримали повідомлення про те, що 20 травня потрібно буде здійснити відключення цих точок, у зв'язку з відсутністю будь-якого постачальника, – сказала Усик. – Відповідно до умов кодексу, постачання природного газу або підключення до розподільчої системи можливе лише за наявності укладеного договору і закріплення за будь-яким постачальником. Відповідно, АТ "Житомиргаз" надало попередження споживачу та припис, в якому було зазначено, що, в разі неврегулювання цього питання, буде припинено газопостачання.

Читайте також

Нагадаємо, мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко вважає, що уряд та НАК "Нафтогаз України" своїми діями вже у травні залишають 120 міст – 5 мільйонів громадян – без гарячої води, а бюджетні установи – без природного газу. За його словами, з жовтня ж усе населення може залишитися без централізованого опалення, оскільки з 20 травня припиняється обов’язок НАК "Нафтогаз" постачати підприємствам теплопостачання природний газ за фіксованою ціною і без передоплати.

1