У Зімбабве розпочалася вакцинація від коронавірусу

Першим у країні щеплення отримав міністр охорони здоров'я
У Зімбабве розпочалася вакцинація від коронавірусу
вакцина проти коронавірусу (фото: BBC News)
20 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

У Зімбабве розпочалася вакцинація від коронавірусу. Людей щеплюють китайською вакциною Sinovac.

Про це  повідомляє агентство Anadolu.

Зімбабвійцям колють вакцину компанії Sinovac, 200 тисяч доз якої їм подарував уряд Китаю. На першому етапі щеплять медиків, держслужбовців, людей старше 60 років і представників груп ризику.

Загалом у Зімбабве планують прищепити майже 60% населення країни.

На першому етапі будуть вакциновані 22% населення. На другому етапі - 18,4% людей, ще 18,4% будуть вакциновані на третьому етапі. Таким чином буде досягнута мета вакцинації - майже 60% всього населення, - заявила на пресконференції міністерка інформації Зімбабве Моніка Муцвангва.

Крім отриманої в подарунок від Китаю вакцини, у Зімбабве закупили ще майже 800 тисяч доз препарату, які мають прибути наступного місяця.

Також перший етап вакцинації має дати відповідь на питання про те, наскільки вакцина компанії Sinovac ефективна проти південноафриканської мутації коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Також очільника МОЗ можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.

Читайте також наш матеріал: "Де вакцина: чому Степанов провалив вакцинацію від коронавірусу"