В ОП розповіли, чи можуть звільнити Степанова через затримку COVID-вакцинації

Очільник МОЗ має закінчити кампанію по вакцинації та показати свою ефективність
В ОП розповіли, чи можуть звільнити Степанова через затримку COVID-вакцинації
Максим Степанов Фото: Фейсбук
18 Лютого 2021, 15:42
читать на русском

В Офісі президента вважають, що вакцинація в Україні - це абсолютна зона відповідальності міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Попри затримку вакцинаційної кампанії, ні звільняти, ні відсторонювати його від обов'язків наразі не збираються.

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (досьє Михайла Подоляка) в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, в Україні кампанія по вакцинації проти коронавірусу ще не розпочалася. За словами Подоляка, вже Албанія почала вакцинацію, Україна не почала. Тому негатив до Кабінету Міністрів накопичується дуже сильний.

Так, негатив накопичується. Але питання ж стояло у чому – чи треба сьогодні перезавантаження оголосити або його можна ще відстрочити. Я думаю, що, наприклад, кейс вакцинації – це абсолютна зона відповідальності чинного міністра охорони здоров'я. Він повинен цей кейс до кінця відпрацювати й відповідним чином показати ефективність або неефективність, - зазначив радник глави ОП.

Читайте також

Як зазначив Подоляк, Степанов (досьє Максима Степанова) - основний парламентар з вакцинації. А змінити цього парламентаря, коли Україна майже на фіналізації цього процесу, трохи дивно.

Нагадаємо, що міністра охорони здоров`я Максима Степанова можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.

За словами народного депутата від "Слуги народу" Данила Гетманцева, поки що це питання не ставилось на розгляд парламенту, але така думка є і її можуть обговорити вже на наступному тижні, якщо обіцяна вакцинація не почнеться до кінця цього тижня.

1