Угорщина продовжить блокувати вступ України до НАТО: у чому причина

Керівник адміністрації прем'єра сказав, що причина не лише в російському газі
Угорщина продовжить блокувати вступ України до НАТО: у чому причина
29 Вересня 2021, 21:06
читать на русском

Керівник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Україна не повинна втручатися в енергетичну політику країни, оскільки немає жодного права. Тому Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.

Про це повідомляє Magyar Nemzet.

Помста України відбулася задовго до наших газових домовленостей з росіянами, тоді, коли Україна грубо обмежила використання рідної мови угорців на Закарпатті шляхом внесення змін до закону про освіту, тому Угорщині слід продовжувати блокувати її шлях до НАТО, - наголосив Гуйяш.

Нагадаємо, 27 вересня Угорщина уклала 15-річний контракт з російським "Газпромом" про постачання газу в обхід України. Українське МЗС висловило "розчарування" через підписання цього контракту.

Натомість очільник угорського відомства Петер Сійярто зазначив, що реакція України щодо підписаного контракту є "обурливою". На своїй сторінці у Фейсбуці політик написав, що "українці не мають нічого спільного з тим, з чим згодні в Угорщині".

28 вересня Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини Іштвана Ійдярто через підписання довгострокового контракту з Російською Федерацією про постачання газу в обхід України.

Читайте також